10 dingen die je vooral niet moet doen

Voor alle mensen die denken dat het hier altijd op rolletjes loopt, even een kijkje achter de schermen.  Zomaar wat missers in een willekeurige volgorde. Geniet ervan en wellicht hier en daar herkenbaar.

Je kunt beter niet:

1 Als je maar met z’n tweeën bent als hobby taarten gaan bakken.

Het is leuk, het is lekker, maar het levert meer op dan alleen plezier, zo wist de weegschaal mij medogenloos te vertellen. Dus bak ik nu alleen nog op zon-en feestdagen. En onderdruk ik de gedachte dat elke dag een feestdag is……

2 Kijken naar honden en katten die in het asiel op een baasje wachten als je partner geen dieren in huis wil, omdat dat niet handig is.

Tja, wat moet ik daar nog aan toevoegen? Hij heeft helemaal gelijk, maar ik mis het wel hoor die gezellige viervoeters in huis. Dus hoe blij was ik dat ik als verjaardagscadeau van Frank de toezegging kreeg dat we eerdaags toch eens een kijkje gaan nemen in het asiel. En uit het verleden weet ik waar dat toe leidt………Tot die tijd leef ik me uit op de honden van de buren en die vinden dat helemaal niet erg.

3 Aan het einde van de zomer je kleren weggooien die je niet meer past.

Als direct gevolg van punt 1 lagen er inmiddels heel wat kleren in de kast waarvan ik de eerste zomer nog dacht dat het misschien nog wel goed zou komen, maar waarvan ik na de tweede zomer dacht dat het nóóit meer goed zou komen. Dus een enorme opruiming gehouden en zakken vol naar de kringloop gebracht. Maar………afgelopen januari vond ik dat er écht iets moest veranderen en inmiddels ben ik bijna 10 kilo lichter. Maar eens bij de kringloop langs om mijn eigen kleren weer terug te kopen?

4 Boodschappen gaan doen als je niet eerst gekeken hebt wat je nog in de koelkast hebt liggen.

Bij elke groentenafdeling en zeker op de markt heb ik vreselijk veel moeite om maat te houden. Ik sla aan het hamsteren en mijn fantasie raakt op hol wat ik met al die heerlijkheden thuis ga bereiden. Maar ja, hoeveel groenten wil een mens in huis hebben? Overal in de keuken  staan schalen met groenten en fruit en de koelkast puilt uit. Maar hoe vers het ook was bij aankoop, na een paar dagen moet het toch echt op. Inmiddels ben ik een kei in het maken van soep, eten we bijna elke dag een goed gevulde salade als lunch en weet ik dat je van bijna alles een pastasaus kunt maken, want ik gooi nooit iets weg Dus ik vrees dat het een (onschuldige?) afwijking blijft.

5 Naar de kringloopwinkel gaan als je hele huis al vol staat

Dit punt verdient geen verdere uitleg denk ik. Kom gerust eens kijken en neem vooral wat mee.

6 Denken dat je 18 bent als je bij de sportschool bent.

Sinds januari ben ik een zeer trouwe en frequente bezoeker van de sportschool. Op maandagochtend begin ik de week met, zoals ik het zelf noem, bejaardengym. Ik ben denk ik de jongste deelnemer en het hoofddoel is gezelligheid en na afloop samen chocolade eten. Nee, ik verzin het niet. Voor de maandagochtend vind ik het een prima start van de week. De andere dagen wil ik wel wat meer pit en zweet en dat lukt prima. Door al dat bouwvakkeren is mijn spierkracht wel op orde. Maar na een sessie “bootcamp”, waarbij ik de oudste was en ik bijna brakend tegen de vlakte ging, heb ik toch helaas moeten erkennen dat ik inmiddels een ingebouwde snelheidsbegrenzer heb.

7 Een nieuw plan bedenken vlak voordat je naar bed gaat.

Aan ideeën (of het goede zijn laat ik in het midden) heb ik in de regel geen gebrek. Maar wel jammer dat het soms niet lukt om ‘s nachts even niéts te bedenken, waardoor ik stuiterend in mijn bed lig. Ik heb laatst allerlei hele relaxte muziek op mijn telefoon gezet waarvan gezegd werd dat het supergoed zou helpen om bij in slaap te vallen. Maar de eerste nacht bleek dat bij de gratis gedownloade muziek reclameblokken zaten. De tweede nacht vond ik die vogel- en regengeluiden toch wel héél erg irritant. De derde nacht gingen mijn oordopjes, die al niet lekker liggen, ontzettend brommen. De vierde nacht heb ik heerlijk geslapen zonder al dat gedoe. En bedacht ik wat maakt het ook uit als je niet lekker slaapt als  je de volgende ochtend niet naar je werk hoeft?

8 Zelf je belastingaangifte invullen.

“Makkelijker kunnen we het niet maken”. Nou dat geldt hier niet dus. Het lukte ons absoluut niet om de verplichte jaarlijkse aangifte online in te vullen. Urenlang was Frank er al mee bezig en hij werd er met de minuut ongelukkiger van ( en er zaten heel wat minuten in al die uren). Online een afspraak maken om geholpen te worden was geen probleem, maar de eerstvolgende beschikbare datum was drie weken ná de uiterste inleverdatum. Dus vorige week maar op de bonnefooi aangeklopt bij de belastingdienst. Wat ons daar wachtte was een warm bad; supervriendelijke mensen die ons ter plekke achter een computer plaats lieten nemen, waar we met hun hulp binnen een kwartier het klusje geklaard hadden. Wij blij en zij werden door ons enthousiasme ook helemaal gelukkig. Wel eens fijn om geen zeurende mensen te woord te moeten staan, maar een paar van die blije eieren te kunnen helpen. Dus, dit houden we erin. Volgend jaar gaan we het niet eens zelf proberen, maar gaan we gelijk bij onze vrienden langs. En dan neem ik een zelfgebakken taart mee, want als dat geen feestdag is.

9 Om 11 uur ‘s ochtends een Ricard drinken bij een cafe en dan vervolgens de trap af moeten naar de toiletten.

Na ons succesvolle bezoek aan de belastingdienst vonden we het wel een goed idee om dat te gaan vieren op een terrasje in de zon. Frank een Aperol Spritz en ik een Ricard. Omdat we dat nooit doen ( nee, echt niet) hadden ze wel effect, om het maar zo te zeggen. Maar ach, wat maakt het uit als je alle tijd hebt om rustig te blijven zitten. Wat ook de beste optie was in dit geval. Maar ja, na alle kopjes thee van die ochtend moest ik toch echt naar de wc. De vriendelijke ober vertelde dat het toilet te bereiken was door direct na de deur de trap af te gaan. Oeps! Wel gewaagd voor een café. Gelukkig was het een z.g.n. luie trap met een stevige leuning, waardoor mijn tocht prima verliep. Aangekomen bij de wc bleek die met zwart-witte tegels bekleed in een diagonaal golvend patroon. Maar dat laatste bleek aan mij te liggen, ontdekte ik toen ik er nog eens rustig naar keek.

n.b. Ter geruststelling: na een half uur terugwandelen naar onze geparkeerde auto was alles weer helemaal normaal met ons. Als dat al kan…..

10 In opdracht van vrienden naar huizen kijken.

Hierover later meer……….

 

5 gedachten over “10 dingen die je vooral niet moet doen”

Plaats een reactie