Nooit een saaie dag

Het was maandagavond 18.05 uur. Nadat de burgemeester vertrokken was, begonnen we maar direct met de rondleiding door ons huis samen met een duidelijk zenuwachtig stel. Met Frank voorop trokken we door het huis, de stallen en de tuin. Ze waren, in tegenstelling tot Frank, niet heel spraakzaam. Ze luisterden aandachtig, stelden af en toe een vraag of zuchtten eens diep. En met name zij kon haar emoties soms moeilijk bedwingen. Hier liepen duidelijk twee mensen rond die alles wat ze al op de foto’s van de makelaar hadden gezien in het echt nóg mooier en fijner vonden. Maar door alles wat er de afgelopen dagen gebeurd was werden ze daar niet blij maar juist heel triest van.
Toen we alles uitvoerig hadden bekeken nodigden we ze uit om met elkaar wat te drinken in de tuin. Hij had tijdens de rondleiding een krat Chimay bier ontdekt in de stal en dat bleek hun lievelingsbier te zijn, waardoor de keus snel gemaakt was.

Onder het genot van een glas en wat knabbels vertelden zij nogmaals het verhaal wat de burgemeester gisteren al aan ons verteld had. De tranen stonden in haar ogen en de woede, maar nog meer de wanhoop was bij beiden duidelijk voelbaar. We waren het er over eens dat de makelaar een dubbele agenda moest hebben, maar voor geen van ons allen was duidelijk welke en waarom. We konden ze gerust stellen dat er nog geen bod geweest was ( nou ja, niet een bod waar wij van gehoord hadden tenminste) en we beloofden ze dat we morgen niet op een eventueel bod in zouden gaan voordat zij ‘s avonds voor een bezichtiging langs waren geweest. Want voor morgenavond had de makelaar een rondleiding met ze gepland en die was deze keer nog niet verzet.  Het stelde ze gerust en met een stevige handdruk vertrokken ze. Maar niet voordat we afgesproken hadden dat we morgenavond, bij hun bezichtiging, elkaar zouden begroeten alsof we elkaar nog nooit eerder gezien hadden en zij ook tijdens de rondleiding zouden doen alsof ze het huis voor de eerste keer bekeken. We hadden ons niet gehouden aan de afspraak die we met de makelaar hadden en dat voelde heel goed.

Op dinsdag in de  namiddag verscheen de vrouwelijke makelaar voor de volgende bezichtiging. Ze had vooraf al meerdere keren verteld dat ze deze keer een vrijgezelle Engelsman een rondleiding zou geven en ze leek er bijzonder enthousiast over. Ze gaf toe dat het wel een beetje lastig voor haar zou zijn om de rondleiding in het Engels te geven, maar de aangeboden hulp van Frank sloeg ze toch af. Dus vertrokken wij, net nadat ze met hem gearriveerd was, voor een middagje naar de stad. We hadden de beste man nog even snel kunnen bekijken en Frank had er geen goed gevoel bij. Frank vermoedde dat deze man het huis alleen voor de handel zou gaan kopen en dat beviel hem niet.
Maar goed, we lieten de makelaar met hem alleen en wij vertrokken voor een fijne middag in de stad. Na alle hectiek even tijd voor een gezellige middag samen. We hadden de makelaar de sleutel gegeven, zodat we ergens iets konden gaan eten en waren van plan pas weer huiswaarts keren als ons bekende koppel aan het begin van de avond ook hun rondleiding met de makelaar had gehad. We durfden toch niet echt in de buurt te zijn en elkaar te zien, na hun bezoek van gisteren, uit angst om door de mand te vallen.
Maar ons plan veranderde en dat was maar goed ook.

.

1 gedachte over “Nooit een saaie dag”

Plaats een reactie