Het gras bij de buren

Gisteren, tijdens een zondags ritje door de omgeving, zagen we het weer gebeuren. In het stralende zonnetje, voor de deur van zijn eigen huis, staand tussen de bloemen in de voortuin, stond hij daar te plassen. Duidelijk zichtbaar vanaf de weg. Want daar is zo’n bloementuin het mooist. En bloemen moeten water. Logisch toch?
Wildplassen , wat volgens de officiële regels omschreven wordt als plassen in het openbaar op een plaats die daarvoor niet bedoeld wordt, lijkt hier volkomen normaal. Inderdaad, de meeste openbare toiletten zijn vies en niet altijd in de buurt. Dus dan kan plassen in de berm een welkome oplossing zijn. Wildplassen is hier trouwens, net zoals in Nederland, strafbaar. Tenminste, binnen de bebouwde kom. In Nederland kun je nog wegkomen met een boete van €140,- , hier mag je de overheidskas direct spekken met €450,- . Daar kun je je tuin toch heel wat uren water uit de kraan van geven. Maar ja, dat is natuurlijk weer zonde van het drinkwater. Dat gezegd hebbend, even een weetje tussendoor. Manneken Pis ‘plast’ ruim 1000 liter per dag. Sinds 2019 is dat geen vers drinkwater meer, maar drinkt hij zijn eigen urine via een klein kanaaltje weer op, om het vervolgens weer uit te plassen. Als dit maar geen oplossing voor de waterschaarste wordt.
Maar waarom plassen in je eigen tuin? Bij het huis naast ons komt elk dag iemand lunchen. Na afloop gaat hij altijd nog even in de voortuin plassen voordat hij weer in zijn auto stapt. En ook de kleinzoon van de buren staat steevast te plassen in de tuin. Waarom? Geen idee, maar het verklaart wel waarom het gras bij de buren altijd groener is ( behalve als er sneeuw ligt).

 

Plaats een reactie